Vaccinuri si vaccinarea animalelor

   Pentru a asigura prietenului tau necuvantator o viata sanatoasa trebuie sa-l vaccinezi impotriva bolilor comune. Puiul de animal sau pasare are imunitatea dobandita la nastere de la mama lui pentru o perioada de cateva saptamani. Cu ajutorul si sfatul medicului veterinar iti protejezi - cainele, pisica sau orice animal de companie detii, numai daca urmezi graficul de vaccinare.
   Vaccinul pentru animale este o metoda sigura şi extrem de eficace pentru a-i oferi protectie impotriva maladiilor mortale, cum ar fi parvoviroza canina, boala Carrẻ (jigodia canina), hepatita infectioasa canina, leptospiroza, rabia, toate aceste boli cu evolutie la caine, iar la pisica, vorbim de panleucopenia felina, rinotraheita virala si caliciviroza, leucemia felina, rabia.

   Utilizate împreună cu o alimentaţie corectă şi in conditii de igiena, vaccinarea animalelor este în mod clar cea mai buna arma de aparare împotriva bolilor.


   Vaccinarea animalului (caine, pisica, cal, iepure, animale domestice) se face la intervale de timp regulate urmand schema de vaccinare recomandată de către medicul veterinar. Protectia vaccinului scade progresiv de aceea este necesara o revaccinare sau rapel.

   Un vaccin iti poate feri companionul de multe boli (asa cum am vazut amintite mai sus), care i-ar putea fi fatale sau al caror tratament este indelungat, neplacut pentru animalut si foarte costisitor pentru proprietar.
Ca si oamenii, animalele au nevoie de o atentie deosebita in ceea ce priveste nutritia si bunastarea lor inainte si dupa un vaccin si mai ales de retinut este faptul ca animalutul dumneavoastra nu se vaccineaza decat daca acesta este perfect sanatos si daca in prealabil s-a facut cel putin o deparazitare interna.
   La cabinetul veterinar Nory Vet din Rm Valcea, gasiti intotdeuna un medic veterinar dornic sa va ajute, oferindu-va sfaturi in legatura cu ingrijirea animalului (caine, pisica, iepure, porc de guinea, dihori sau pasari) in perioada pre si post vaccinare si care este cea mai corecta schema de vaccinare pentru companionul dumneavoastra.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ai cabinetului nostru

Mai multe despre vaccinarea animalelor

Vaccinurile permit prevenirea anumitor boli infectioase, dar pentru a-si face efectul, acestea trebuie administrate la intervale de timp regulate. Mai jos puteti vizualiza un exemplu de schema de vaccinare pentru caine si pisica.

   Schema vaccinare a unui caine cuprinde urmatoarele vaccinuri de baza:
- 6 saptamani - Vaccin contra Parvovirozei canine
- 8 saptamani - Vaccin contra Parvovirozei , Maladiei Carre (Jigodiei), Leptospirozei
- 10 saptamani - Vaccin contra Coronavirozei
- 12 saptamani - Vaccin contra Parvovirozei , Maladiei Carre , Hepatitei Infectioase , Leptospirozei, Parainfluentei, Rabiei.

   Schema vaccinare a unuei pisici cuprinde urmatoarele vaccinuri de baza:
-8 saptamani- Vaccin contra Panleucopeniei Contagioase feline, Caliciviroza, Rinotraheita virala felina (herpesvirus). -11-12 saptamani- Vaccin contra Panleucopeniei Contagioase feline, Caliciviroza, Rinotraheita virala feline (herpesvirus). -12-24 sapatmani- Vaccinare antirabica

   Solicitati sfatul medicilor nostrii veterinari pentru alegerea celui mai bun program de vaccinare a companionului dumneavoastra si nu uitati: vaccinul se face numai de catre medicul veterinar si numai dupa ce acesta a concluzionat in urma unui examen clinic ca animalutul dumneavoastra este perfect sanatos si poate fi vaccinat in siguranta!

   Ca si oamenii, animalele au nevoie de o atentie deosebita in ceea ce preveste igiena animalelor sau nutritia inainte si dupa un vaccin.
   La cabinetul veterinar Nory Vet din Rm Valcea, gasiti intotdeuna un medic veterinar dornic sa va ajute, oferindu-va sfaturi in legatura cu ingrijirea animalului (caine, pisica, iepure, porc de guineea sau pasari) in perioada pre si post vaccinare.

Boli infectioase la catei nevaccinati

Parvoviroza Canina

Parvoviroza canina se mai numeste si gastroenterita hemoragica a cateilor si este probabil cea mai severa boala infectiosa canina. Simptomele se instaleaza brusc cu stare de voma, uneori incoercibila, apatie, diaree hemoragica rezultand deshidratare, colaps si chiar moartea animalului intr-un timp foarte scurt (24 h). Cu cat animalul afectat este mai tanar cu atat boala este mai severa si sansele de supravietuire sunt mai mici.
Cateii devin susceptibili de parvoviroza in jurul varstei de 6-8 saptamani, cand protectia anticorpilor din laptele matern scade, motiv pentru care se recomada vaccinarea incepand cu aceasta varsta.


Jigodia Canina sau Boala Carrẻ

Jigodia canina este o boala foarte contagioasa si adesea fatala. Simptomele debuteaza cu febra, secretii oculare si nazale, probleme respiratorii, gastroenterita si tulburari nervoase. Chiar daca tratamentul a avut rezultat si moartea animalului nu a survenit intre timp, cainii trecuti prin boala pot sa ramana cu sechele si aici amintim ticuri nervoase, tremuraturi ale capului sau miscari spastice ale membrelor.
Experienta ne-a invatat ca daca animalul se afla in tratament si inca nu au aparut semne nervoase, exista sanse de supravietuire, dar daca aceste simptome s-au instalat, atunci se recomanda abandonarea tratamentului.
Contaminarea cainelui poate fi prin contact direct, pe strada, sau in locuri unde au fost alti caini ce puteau fi purtatori ai acestui virus fara sa manifeste simptomele bolii. Susceptibilitatea la virusul bolii este indiferent de varsta, daca animalul nu a fost vaccinat.

Hepatita Infectioasa Canina

Hepatita infectioasa canina este o boala infectioasa care afecteaza ficatul cu predilectie, dar care poate afecta si alte organe cum ar fi rinichii.
Debutul poate fi supraacut cu moartea animalului in 24- 36 h, iar simptomatologia se caracterizeaza prin febra mare, anorexie si colorarea in galben a mucoaselor (icter) si moartea animalului.
Animalele care supravietuiesc bolii devin purtatoare si raspandesc virusul prin urina, ajungand sa infecteze si alti caini nevaccinati. Vaccinarea previne hepatita infectiosa canina si astfel cainele dumneavoastra este protejat impotriva unei boli potential mortale.

Leptospiroza Canina

Leptospiroza este o boala infectioasa ce se caracterizeaza din punct de vedere al simptomatologiei prin febra, anorexie, sindrom hemoragic si blocaj renal.
Este o zoonoza grava, oamenii putand fi contaminati de propriul caine prin urina excretata, infectata si uneori aceasta boala poate fi la oameni chiar mai severa decat la caini.
Sursa de infectie este reprezentata de rozatoare (sobolani) si caini infectati.
Datorita faptului ca este o zoonoza, deci se transmite de la animal la om, vaccinarea companionului dumneavoastra este foarte importanta intrucat in acest fel veti reusi sa contribuiti si la protejarea familiei dumneavoastra impotriva riscului de a dobandi leptospiroza de la caine.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.