Sfatul medicul veterinar

   In mod obisnuit sfatul medicului veterinar este cel care trebuie sa va ghideze la ceea ce aveti de facut atunci cand apare o problema medicala a companionului dumneavoastra.

Cand este cazul sa sunati sau sa mergeti la un medic veterinar?
Atunci cand animalul dumnevostra de companie prezinta:
- o scadere in greutate intr-o perioada de timp scurta sau observati o lipsa a poftei de mancare pe mai multe zile;
- este apatic, apar schimbari in comportamentul activ al animalului, este irascibil;
- pe piele ati observat nodului, umflaturi sau iritatii, eczeme;
- observati ca-i cade rau blana (naparleste), pentru o perioada mai lunga de timp;
- apare o respiratie urat mirositoare, gingii insangerate;
- tuseste sau vomita frecvent;
- vedeti ca are nasul uscat sau ochii inlacrimati (umezi);
- observati ca are dureri in orice zona a corpului;
- orice alta modificare in comportamentul lui, cu care nu v-ati intalnit pana in acel moment.

   Cele mai importante sfaturi pentru ingrijirea cainilor:
-deparazitarea interna sa fie facuta din 3 in 3 luni;
- deparazitarea externa sa fie facuta lunar prin aplicare de pipeta antiparazitara externa sau prin aplicarea unei zgarzi antiparazitare considerata eficienta (ex: Foresto, Scalibor, Kiltix);
- vaccinarea sa fie facuta anual: e mai bine sa previi orice boala decat sa o tratezi!
- vidarea glandei perianale sa fie facuta cel putin din 3 in 3 luni, pentru a evita ceea ce se numeste medical abcesul glandelor perianale;
- taierea unghiilor sa fie facuta cel putin odata la 3 luni, tocmai pentru a evita cresterea in excess a acestora si a nu-i cauza dureri in timpul mersului;
- Spalatul cainelui, daca il efectuati acasa, aveti grija sa astupati conductul auditiv extern cu un dop de vata pentru a evita aparitia otitelor;
- Atentie la alimentatie! Nu ii dati cainelui sa manance ciocolata, prajituri, alimente condimentate, oase de pui si porc!   Cele mai importante sfaturi pentru ingrijirea pisicilor:
-deparazitarea interna sa fie facuta din 3 in 3 luni;
-deparazitarea externa sa fie facuta lunar prin aplicare de pipeta antiparazitara externa sau prin aplicarea unei zgarzi antiparazitare considerata eficienta (ex: Foresto);
- vaccinarea sa fie facuta anual: e mai bine sa previi orice boala decat sa o tratezi!
- asigurati ferestrele, astfel incat atunci cand plecati de acasa sa nu existe pericolul evadarii acesteia pe geam;
- invatati pisica sa se lase periata, mai ales daca aveti o pisica cu par lung!
-Atentie la alimentatie! Nu ii dati pisicii sa manance carne de porc, de pui sau de peste crud, carne fripta sau prajita sau carne condimentata! Asigurati-va ca hraniti pisica cu hrana special creata pentru ele!
Toate aceste sfaturi tin de ingrijirea si hranirea lor, dar stiti care este cel mai important sfat pe care am dori sa vi-l dam?
Oferiti companionului dumneavoastra multa dragoste!
El va simti acest lucru si va va rasplati cu devotament si afectiune.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ali cabinetului nostru

Mai multe despre serviciile noastre medicaleAnalizele de sange sunt foarte importante pentru a depista starea de sanatate a campionului dumnevoastra, putem spune chiar ca sunt o componenta obligatorie in stabilirea unui diagnostic corect si alegerea unui tratament specific si eficient. Este foarte important ca rezultatele analizelor sa fie interpretate de catre un medic veterinar, sa fie explicate proprietarului, intelegand astfel scopul si utilitatea lor.

Testele alergice atat la caine cat si la pisica sunt extreme de utile atunci cand, acestia sufera de o problema de piele, putand fi tradusa prin faptul ca animalutul dumneavoastra isi roade labutele, se scarpina pe tot corpul sau pe anumite portiuni ale corpului, le cade parul in exces, au frecvente infectii ale urechilor (otite), se modifica mirosul normal al pielii. Cabinetul veterinar NORY VET din Rimnicu Valcea este singurul din zona Olteniei unde se pot realiza aceste teste alergice prin recoltarea unei simple probe de sange, urmand ca ulterior proba sa fie prelucrata de unul dintre medicii nostrii specializati.

Cele mai comune analize medicale

Ecografia

Ecografia este o metoda de exploatare sigura si nedureroasa, ce se poate face atat la caini cat si la pisicute, permitand astfel vizualizarea diferitelor organe si tesuturi ale corpului: organele abdominale ( ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara), cordul, glanda mamara, testiculele, gestatia normala si gestatia patologica.
Echipa de medici Nory Vet recomanda ecografia in oricare din situatii: fie ecografie de rutina (atunci cand doriti ca animalutul dumneavoastra sa fie consultat si investigat fara ca starea lui de sanatate sa va ridice un semn de intrebare), fie ecografia de urgenta (atunci cand starea de sanatate a animalutului dumneavoastra este afectata).

Parametrii biochimici

Analizele biochimice se fac fie pentru a stabili starea de sanatate generala a animalului si atunci puteti alege efectuarea unui set de analize cu 12 parametrii (albumina, transaminaza, amilaza pancreatica, cholesterol, calciu, magneziu, creatinina, fosfor, glucoza, bilirubina totala, uree, proteine totale), fie inainte de interventiile chirurgicale , cand este recomandat un set de analize de minim 5 parametrii (glucoza, creatinina, TGO, TGP, uree). Noi, ca medici veterinari recomandam un set de analize pentru orice caine si pisicuta trecuta de varsta de 7 ani, cel putin o data pe an, dar si cei 5 parametrii obligatorii inainte de interventiile chirurgicale.

Examenul microscopic

Examenul microscopic inseamna prelevarea de probe de la nivelul pielii, parului animalului si efectuarea unui raclat cutanat in vederea identificarii diferitelor ciuperci si paraziti. De asemenea se pot efectua examene microscopice de sange pentru identificarea diferitilor paraziti cu localizare sangvina ca de exemplu: babesia, hemobartonella, dirofilaria, leptospira.

EKG si evaluarea tensiunii arteriale

Electrocardiograma si evaluarea tensiunii arteriale au devenit in ultimul timp analize aproape de rutina in cabinetul nostru, avand in vedere faptul ca tot mai multe animalute sufera de probleme cardiace. Sunt metode de diagnostic neinvazive, fara sa puna in pericol viata companionului dumneavoastra. Oricand puteti apela la cabinetul veterinar Nory Vet pentru a efectua aceste teste, putand trai apoi linistiti alaturi de prietenul dumneavoastra necuvantator.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.