Microcipuri si pasapoarte

Image

La ce foloseste microciparea?

   Nu stii niciodata cand, o mica neatentie poate sa duca la pierderea animalului dumneavoastra de companie. Intr-o fractiune de secunda, cainele sau pisica dumneavoastra dispare. Chiar daca unele animale se intorc acasa, cele mai multe sunt cautate luni intregi de catre stapanii nefericiti.

   Cum poti preveni pierderea sau chiar furtul cainelui sau pisicii tale?
   Prin identificarea electronica.

   Clinica veterinara Nory Vet Ramnicu Valcea, este unul dintre cabinetele veterinare autorizate de catre Colegiul Medicilor Veterinari pentru a putea identifica prin microcipare cainele dumnevoastra si a-l introduce in baza nationala de date numita RECS (Registru de Evidenta a Cainilor cu Stapan), dandu-va astfel posibilitatea de a creste sansele sa va gasiti animalul pierdut.

Evitati pierderea accidentala sau furtul animalului de companie cu un microcip.

Dr veterinar Norica Bichis

Cum arata un microcip electronic modern si unde se introduce?

  Microcipul electronic este un dispozitiv de dimensiuni foarte mici, cat o boaba de orez si contine un numar standard format din 15 numere, recunoscut la nivel national (ce trebuie sa inceapa cu cifrele 642), reprezentand dupa implantare o forma invizibila de identificare permanenta.
   Microcipul se introduce sub forma unei injectii subcutanate, interscapular (dorsal intre cele doua spete), iar atunci cand un caine pierdut este gasit si dus la un medic veterinar, acesta il va scana automat cu un scanner special (numit cititor de microcipuri) care poate citi dispozitivul electronic prin pielea animalului. Numarul rezultat este verificat in baza de date nationala, iar proprietarul este anuntat ca i-a fost gasit prietenul necuvantator. Odata cu implantarea microcipului, veti fi sfatuit de catre noi sa completati datele de contact corecte pentru baza de date, ce va ajuta la identificarea animalului pierdut.
   Astfel se va completa si un nou carnet de sanatate ce va avea o serie si un cod unic specifice fiecarui caine in parte si mai mult decat atat ii puteti face si un pasaport in cazul cand doriti sa calatoriti impreuna cu el in strainatate. Pasaportul este similar celui pentru oameni, insa catelul sau pisica ta vor fi scanati pentru verificarea corelatiei pasaport - cod identificare de pe microcip la fiecare deplasare din tara sau ori de cate ori este nevoie.


Mai multe despre serviciile noastre medicale

   Analizele de sange sunt foarte importante pentru a depista starea de sanatate a campionului dumnevoastra, putem spune chiar ca sunt o componenta obligatorie in stabilirea unui diagnostic corect si alegerea unui tratament specific si eficient. Este foarte important ca rezultatele analizelor sa fie interpretate de catre un medic veterinar, sa fie explicate proprietarului, intelegand astfel scopul si utilitatea lor.

   Testele alergice atat la caine cat si la pisica sunt extreme de utile atunci cand, acestia sufera de o problema de piele, putand fi tradusa prin faptul ca animalutul dumneavoastra isi roade labutele, se scarpina pe tot corpul sau pe anumite portiuni ale corpului, le cade parul in exces, au frecvente infectii ale urechilor (otite), se modifica mirosul normal al pielii.

  Clinica veterinara NORY VET din Rimnicu Valcea este singura clinica din zona Olteniei unde se pot realiza aceste teste alergice prin recoltarea unei simple probe de sange, urmand ca ulterior proba sa fie prelucrata de unul dintre medicii nostrii specializati.


Alte analize veterinare

Ecografia
  Ecografia este o metoda de exploatare sigura si nedureroasa, ce se poate face atat la caini cat si la pisicute, permitand astfel vizualizarea diferitelor organe si tesuturi ale corpului: organele abdominale ( ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara), cordul, glanda mamara, testiculele, gestatia normala si gestatia patologica.

  Echipa de medici Nory Vet recomanda ecografia in oricare din situatii: fie ecografie de rutina (atunci cand doriti ca animalutul dumneavoastra sa fie consultat si investigat fara ca starea lui de sanatate sa va ridice un semn de intrebare), fie ecografia de urgenta (atunci cand starea de sanatate a animalutului dumneavoastra este afectata).