Interventii chirurgicale

Image

Cele mai intalnite interventii chirurgicale la animalele de companie

   La Clinica veterinara Nory Vet veti gasi intotdeauna servicii veterinare de inalta calitate atat pentru animalele de companie cat si animalele de ferma. Personalul clinicii veterinare are experienta necesara pentru a asigura animalului dumneavostra toate conditiile necesare unei interventii chirurgicale de success, fara complicatii ulterioare.
   Cu pregatirea medicala solida, experienta, dotarile (printre care si un aparat performant de electrochirurgie- bisturiu electric bipolar ) si spatiul potrivit, medicii veterinari Stefan Bichis si Norica Bichis efectueaza o gama larga de proceduri chirurgicale pentru a ajuta la mentirea sanatatii animalului dumneavoastra.

   Iata cateva dintre manoperele sau procedurile chirurgicale care se practica cu success in Clinica Veterinar Nory Vet din Ramnicu Valcea: castrari femele/masculi (ovariohisterectomie/orhidectomie), suturi plagi, drenare abcese, indepartare noduli, tumori (cu posibilitate de efectuare a examenului histopatologic in vederea precizarii malignitatii), indepartare corpuri straine gastrointestinale, interventii chirurgicale la nivelul globului ocular, cistotomie (eliminare de pietre din vezica urinara), chirurgie ortopedica (luxatii, remedierea fracturilor) si multe alte interventii menite sa salveze viata companionului dumneavoastra.

If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.

James Herriot

Mai multe despre serviciile noastre chirurgicale

   Tratamentul chirurgical este fie ultima speranta intr-o anumita patologie, cand tratamentul medicamentos sau conservator esueaza, fie prima optiune -urgenta majora- cand interventia chirurgicala este egala cu viata! Iata de ce Clinica veterinara in care va duceti cu prietenul dumneavoastra necuvantator, trebuie sa fie dotat in primul rand cu personal calificat, medici veterinari care si-au format propria experienta, care se implica sufleteste in ceea ce fac si care reusesc sa salveze viata animalutelor dumneavoastra.

   Un alt punct forte al Clinica veterinara Nory Vet este sala de operatii care este dotata ultramodern cu masa de operatii din inox hidraulica, lampa scialitica, pulsoximetru si monitor digital pentru electrocardiograma si frecventa cardiaca, instrumente performante pentru efectuarea oricarui tip de interventie chirurgicala. Sterilizarea instrumentarului se face prin aer cald cu ajutorul unei etuve performante, iar mediul din sala de operatii se realizeaza cu ajutorul lampilor cu ultraviolete.

   Toate aceste avantaje pe care le are Clinica veterinara Nory Vet, fac din acesta locul perfect in care companionul dumneavoastra se va simti in siguranta!


Cele mai comune interventii chirurgicale

Ovariohisterectomia sau castrarea la catea
  Ovariohisterectomia este o interventie chirurgicala ce se realizeaza de regula la cererea proprietarului sau se impune de urgenta (cand vorbim de complicatii dupa o fatare, piometru) si care presupune extirparea uterului si a ambelor ovare la female.
  Primul pas in pregatirea preoperatorie este facut de catre proprietar adica acesta trebuie sa tina animalul la dieta (fara hrana) 12 ore, avand ca si scop reducerea riscului vomei in timpul interventiei.
  Postoperator se instituie tratament antiinfectios, antiinflamator si antialgic general, iar firele de sutura de la nivelul pielii se vor scoate dupa 7-9 zile. dieta dupa interventia chirurgicala (in primele 4-5 zile) este de preferat sa fie pe baza de hrana umeda, mai mult lichida cu scopul de a evita constipatia.