Consultatii la veterinar

Image

Consultatii la medicul veterinar

 Consultatia la medicul veterinar este cel mai bun mod de a detecta si preveni problemele de sanatate care se pot intalni la animale.

 Fiecare consultatie cuprinde un examen clinic complet, inclusiv ritmul cardiac, rata respiraţiei, temperatura, evaluarea ochiilor,a urechilor, dinţii şi starea generala a organismului.

If having a soul means being able to feel love and loyalty and gratitude, then animals are better off than a lot of humans.

James Herriot

Animale ce pot fi consultate

  • Caine
  • Pisici
  • Dihori
  • Broasca testoasa
  • Papagali
  • Alte pasari
  • Porc de Guineea/ hamsteri
  • Reptile
Fiecare consultatie cuprinde un examen clinic complet, inclusiv ritmul cardiac, rata respiraţiei, temperatura, evaluarea ochiilor,a urechilor, dinţii şi starea generala a organismului.

   Este important ca puii de animale sa fie consultati de doctorul veterinar mai des in primul an de viata pentru a li se asigura o dezvoltare optima. Animalele de companie (caini, pisici, rozatoare, reptile) mai mari de 1 an ar trebui sa fie consultate de veterinar cel putin o data pe an, iar animalele cu varsta peste 6-7ani de cel putin doua ori pe an.

   In timpul unei consultatii la medicul veterinar, fie ca este vorba despre caini si pisici, dihor, papagal sau broasca testoasa, doctorul va avea nevoie sa cunoasca istoricul medical al animalului dvs de companie. Fiti pregatiti sa raspundeti la intrebari legate de rasa, varsta animalului, despre hrana animalului, comportamentul si simptomele care v-au facut sa ajungeti in acel cabinet veterinar. Indiferent daca veniti pentru un vaccin pentru pisici sau catei, o deparazitare sau igenizare pentru prietenul dvs loial, este bine sa oferiti raspunsuri exacte si concise. O consultatie la veterinar inseamna un examen medical amanuntit care va avea ca rezultat un diagnostic corect si daca este cazul un tratament medicamentos.
   
Aveti incredere in medicii veterinari ai Clinicii veterinara Nory Vet din Ramnicu Valcea! Ne gandim in primul rand la starea de sanatate a animalului, iar decizile nostre tin cont de posibilitatile si nevoile dvs.

Cand este cazul sa sunati sau sa mergeti la un medic veterinar?

Atunci cand animalul dumnevostra de companie prezinta:
- o scadere in greutate intr-o perioada de timp scurta sau observati o lipsa a poftei de mancare pe mai multe zile.
- este apatic, apar schimbari in comportametul activ al animalului, este irascibil
- pe piele ati observat nodului, umflaturi sau iritatii
- observati ca-i cade rau blana (naparleste), pentru o perioada mai lunga de timp
- apare o respiratie urat mirositoare, gingii insangerate
- vedeti ca are nasul uscat sau ochii inlacrimati (umezi)
- observati ca are dureri in orice zona a corpului.