Anestezie inhalatorie

Image

Anestezie inhalatorie pentru animalele de companie

   Fie că este vorba despre un animal agresiv sau de o situație în care, pentru efectuarea unui consult amănunțit, examen de laborator sau radiologic, este nevoie ca animalul să fie imobilizat, să se streseze cât mai puțin, este necesară folosirea unei anestezii sigure și care să permită trezirea rapidă după efectuarea manoperei.
   Din aceste considerente, noi am optat pentru înlocuirea totală a anesteziei clasice cu cea inhalatorie, cu intubație fie pe mască, fie pe sondă endo-traheală cu protoxid de azot și sevoflurane. Gama de anestezice folosită este mult mai mare și este în permanență adaptată vârstei și disfuncțiilor de care suferă animalul.

   Acest tip de anestezie poate fi folosit cu riscuri minime la pacienții vârstnici, cu probleme grave de sănătate.
Anestezia inhalatorie a fost relativ recent introdusă în medicina veterinară, pe parcursul ultimilor 10 ani. În prezent, în spitalele umane este folosită cu precădere la pacienții nou-născuți, sugari și vârstnici.
Se prezintă sub formă de gaz, de aici și ușurința în utilizare. Este administrată animalului fie pe mască facială, fie pe sondă endo-traheală. La animalele agresive de talie mică și medie, se poate administra într-o incintă de anestezie, fără a fi nevoie de manipularea propriu-zisă a animalului.


Clinica Nory Vet despune de aparatura medicala veterinara de ultima generatie pentru ca operatiile sa decurga in cele mai bune conditii.

Dr veterinar Norica Bichis
Față de anestezia clasică, are multiple avantaje, precum:
 - trezirea rapidă consecutiv opririi administrării;
este monitorizată pe parcursul intervenției chirurgicale, dacă apar probleme, se poate  - realiza imediat ventilație mecanică pentru corectarea tuturor problemelor;
efecte secundare minime;
 - eliminarea se realizează în cea mai mare parte prin simpla respirație, o mică parte fiind metabolizată de ficat și rinichi, însă fără neajunsurile tipurilor de anestezie clasice;
 - narcoza este totală, animalul este complet anesteziat și nu va percepe nicio durere pricinuita de intervenția chirurgicală;
 - animalul poate fi anesteziat ori de câte ori este nevoie, fără urmări neplăcute.

Anestezicele de nouă generație, de tip enfluran, desfluran, sevofluran, prezintă și un alt avantaj: acela că, la anestezii repetate, organismul animalului nu va sintetiza anticorpi pentru anestezicul folosit, și astfel, anesteziile ulterioare se vor realiza în cele mai bune condiții.

Mai multe despre serviciile noastre medicale

   Analizele de sange sunt foarte importante pentru a depista starea de sanatate a campionului dumnevoastra, putem spune chiar ca sunt o componenta obligatorie in stabilirea unui diagnostic corect si alegerea unui tratament specific si eficient. Este foarte important ca rezultatele analizelor sa fie interpretate de catre un medic veterinar, sa fie explicate proprietarului, intelegand astfel scopul si utilitatea lor.

   Testele alergice atat la caine cat si la pisica sunt extreme de utile atunci cand, acestia sufera de o problema de piele, putand fi tradusa prin faptul ca animalutul dumneavoastra isi roade labutele, se scarpina pe tot corpul sau pe anumite portiuni ale corpului, le cade parul in exces, au frecvente infectii ale urechilor (otite), se modifica mirosul normal al pielii.

  Clinica veterinara NORY VET din Rimnicu Valcea este singura clinica din zona Olteniei unde se pot realiza aceste teste alergice prin recoltarea unei simple probe de sange, urmand ca ulterior proba sa fie prelucrata de unul dintre medicii nostrii specializati.


Alte analize veterinare

Ecografia
  Ecografia este o metoda de exploatare sigura si nedureroasa, ce se poate face atat la caini cat si la pisicute, permitand astfel vizualizarea diferitelor organe si tesuturi ale corpului: organele abdominale ( ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara), cordul, glanda mamara, testiculele, gestatia normala si gestatia patologica.

  Echipa de medici Nory Vet recomanda ecografia in oricare din situatii: fie ecografie de rutina (atunci cand doriti ca animalutul dumneavoastra sa fie consultat si investigat fara ca starea lui de sanatate sa va ridice un semn de intrebare), fie ecografia de urgenta (atunci cand starea de sanatate a animalutului dumneavoastra este afectata).