Igiena animale


   Igiena unghiilor, urechiilor, dintilor trebuie sa devina o rutina in ingrijirea animalului dvs. Un caine sau o pisica careia nu i s-au taiat unghiile de mult timp poate avea probleme de sanatate, acestea devenind casante si putand duce catre o infectie. Unghiile lungi pot provoca dureri sau un mers neregulat ce va afecta sistemul osos al animalului.
   Pentru ca taierea unghiilor la caini si pisici sa se poata desfasura cu usurinta recomandarea medicului veterinar este, sa-i obisnuiti cu acest ritual de cand sunt pui.

   De obicei stapanii animalelor mici de companie se confrunta cu situatii in care labutele cainelui raman blocate de-a dreptul in tesatura covorului sau pisica este suspendata pe perdeaua din sufragerie. Pentru ca aceste accidente sa nu apara este nevoie ca unghiile animalelor sa fie ingrijite si taiate in mod corect.
   Existenta copiilor in familie determina o ingrijire si o igiena mult mai atenta pentru cainele sau pisica dumneavoastra, protejand totodata familia.

   Cabinetul medical Nory Vet transforma pastrarea starii de sanatate a animalului tau de companie intr-un ritual relaxant, placut si lipsit de evenimente. In salonul de toaletare sunteti asteptati cu instrumentele potrivite pentru infrumusetarea si igiena animalelor, iar personalul medical are experienta necesara pentru a tunde corect unghiile sau curata urechile, dintii si a face igiena glandelor perianale pentru catelul, pisica, broasca testoasa sau alt animal de companie mic.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ali cabinetului nostru

Mai multe despre serviciile de toaletare


   Salonul de cosmetica, toaletaj si frizerie canina si felina din Rm Valcea Nory Vet, va rasfata prietenul necuvantator oferindu-va solutii si servicii complete privind ingrijirea lui, la care se aduga si o consultatie gratuita din partea unuia dintre medicii nostrii profesionisti.
Iata cu ce venim in ajutorul dumneavoastra: tuns, spalat, coafat, periat, aranjat, parfumat, curatat ochi, curatat urechi, taiat unghii, vidat glande, absolut tot ce se poate face, tocmai ca prietenul tau, care este si al nostru sa devina un caine curat , ingrijit si fericit!
In salonul nostru de toaletare, spalatul companionului dumneavoastra se face numai cu produse profesionale, hipoalergenice, care respecta ph-ul natural al pielii, iar dupa samponare si clatire, utilizarea balsamului specific fiecarui tip de blanita este obligatorie, in special pentru rasele cu par lung.

Suntem o echipa dedicata care iubim animalele si ce este extraordinar pentru noi este faptul ca ele simt acest lucru!!

Cele mai cunoscute metode de toaletare

Tunsul si spalatul

Blanita animalelor cu par mediu sau lung trebuie tunsa constant (odata la 8-10 saptamani), nu numai datorita aspectului ci si datorita faptului ca in timpul tunsului poti descoperii diferite probleme (dermatite de diferite cauze, paraziti externi), rezultand astfel un caine mult mai bine ingrit si fericit!
Spalatul se recomada sa nu se faca foarte des, odata pe luna cel mult, iar sfatul nostru este sa folositi sampoane speciale pentru fiecare tip de blanita in parte la recomadarea medicului veterinar. Suntem alaturi de dumneavoastra cu sfaturi si in acest sens!

Taierea unghilor

Taierea unghiilor este o procedura obligatorie in caz ca prietenul dumneavoastra necuvantator nu face suficienta miscare cat sa implice tocirea unghiilor, insa trebuie stiut ca aceasta manopera trebuie facuta de personal calificat si foarte atent, intrucat unghiile la unii patrupezi ajung sa aiba o vascularizatie foarte puternica ceea ce implica o atentie marita, tocmai pentru a evita eventuale traume.
Ca si periodicitate, recomadam clientilor nostrii ca unghiile sa fie taiate odata la 10-12 saptamani.

Toaletare urechi

Toaletarea urechilor insemna o examinare atenta a canalului auditiv, dupa ce in prealabil parul din interior a fost smuls, o curatire profunda pentru a indeparta eventualele secretii auriculare, corpi straini, paraziti ce pot fi localizati in conductul auditiv extern; toate acestea pot duce la probleme auriculare(otite), care daca nu sunt tratate la timp ajung sa afecteze starea generala a companionului dumneavoastra.
La salonul de toaletare Nory Vet, cainele sau pisicuta dumneavoastra nu va pleca acasa decat dupa ce urechile companionului dumneavoastra vor fi perfect curate, iar daca medicii nostrii veterinari depisteaza o eventuala otita, fiti convinsi ca veti primi cel mai bun tratament pentru a scapa de problema aparuta!

Vidarea glandelor

Vidarea glandelor perianale este o operatiune ce trebuie efectuata in mod regulat, odata la 2-3 luni. De preferat vidajul glandelor perianale ar trebui facut de catre un medic veterinar, sau o persoana calificata , responsabila, pentru ca daca acestea nu sunt golite corect exista risc sa se impasteze, sa cumuleze mai mult decat a cumulat in ultima perioda si sa se ajunga la ceea ce se numeste ca si patologie abces al glandelor perianale, provocandu-le animalutelor dumneavoastra foarte multa durere si o vindecare greoaie.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.