Nutritia animalului tau de companie


   Animalele de companie au nevoi diferite de hrana in functie de varsta, stilul de viata si starea de sanatate.
La Nory Vet, medicul veterinar este in masura sa-ti recomande programe de nutritie bine alese, care contin mancarea potrivita, ajutandu-te sa hranesti si sa ingrijesti cel mai bine animalul de companie.
In cabinetul veterinar Nory Vet din Ramnicu Valcea, asiguram programe nutritionale variate, in functie de talia si varsta cainelui sau pisicii, mancare pentru pesti, hrana papagali, mancare pentru reptile si amfibieni, furaje pentru animale.

O hrana sanatoasa pentru animale, este o mancare cu cat mai putini aditivi, coloranti dar cu un aport mai bogat de vitamine si minerale, care sa imbunatateasca digestia si sa amelioreze problemele gastrointestinale, metabolice, renale, cardiace, de aceea medicii veterinari de la Nory Vet iti vor recomanda tipul de dieta optim pentru animalul tau de companie.

   Tipul de hrana uscata pentru animale in afara aportului de nutrienti si vitamine specificate pe cutie/sac, contribuie la cresterea imunitatii animalului, avand avantajul de a se pastra mai mult timp proaspata.

Vitaminele A, C, D,si E sunt cele mai importante vitamine din alimentatia animalului, iar o hrana echilibrata trebuie obligatoriu sa le contina. Proteinele sunt foarte importante pentru cresterea si refacerea tesuturilor, de aceea hrana puiutilor trebuie obigatoriu sa contina o cantitate mai mare de proteina decat a unui aniamal adult. Sarea sau clorura de sodiu, este un ingredient obigatoriu in hrana animalului, insa in cantitati prea mari poate duce la cresterea tensiunii arteriale, agravand problemele cardiace si renale.

Acestea sunt doar cateva idei legate de nutritie, de aceea va invitam la Nory Vet pentru a putea discuta mai multe despre nutritia companionului dumneavoastra. Noi va oferim o gama variata de hrana pentru animale (caini si pisici, reptile, papagali, pesti, broaste testoase), gustari , recompense pentru ei si ceea ce este foarte important va asiguram consiliere gartuita in ceea ce priveste alimentatia.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ai cabinetului nostru

Mai multe despre serviciile noastre medicale

Dr. Stefan Bichis, Dr. Norica Bichis si echipa lor, asigura servicii de prevenire, diagnosticare si tratare a problemelor de sanatate aparute la toate animalele de companie: caini, pisici, papagali, iepuri, hamsteri, porcusori de guineea, broscute testoase etc), dar si la animalele de renta.
   La Nory Vet protejam sanatatea si bunastarea animalului dvs.
Puteti opta pentru identificarea electronica a companionului dumneavoastra (ce a devenit obligatorie din punct de vedere legal incepand cu martie 2014), prin implantarea subcutanata, interscapular, a unui microcip electronic sau pentru un pasaport pentru caini si pisici.
    Farmacia veterinara Nory Vet asigura o gama larga de medicamente si antibiotice, antiparazitare, solutii anti purici si capusi (Frontline, Advantix, etc), vitamine, precum si hrana si accesorii pentru animale.
Aici sunteti consiliati gratuit in legatura cu nutritia adecvata animalului dvs de companie, tinand cont de diferitele afectiuni ale acestuia (alergii, probleme hepatice, gastrointestinale, cardiace).
In Pet shop , puteti gasi accesorii pentru a infrumuseta viata companionului dvs: zgarda, lesa, botnita sau ham pentru caini, hainute pisici si caini, boluri si litiere pentru hranirea animalelor, custi pentru pisici, colivii papagal, acvarii pentru pesti, filtre si pompe pentru acvarii, precum si diverse sampoane si balsamuri pentru diferite afectiuni ale pieli cateilor si pisicilor.
Fiindca Nory Vet Rm.Valcea este: cabinet veterinar, farmacie veterinara si Pet Shop suntem siguri ca putem preveni, trata si asigura totul pentru nevoile animalelor dumneavoastra.

Boli produse de paraziti ce se transmit la om

Toxoplasmoza

Este o zoonoza grava intalnita atat la caine cat si la pisica, produsa de Toxoplasma Gondii. Gazda definitiva este reprezentata de pisica, iar una din gazdele intermediare este reprezentata de om.
Omul se contamineaza prin ingerarea de oochisturi, care patrund in tesuturi sau organe, formand chisturi la nivelul musculaturii scheletice, miocard sau creier.
Diagnosticul de certitudine se pune pe baza examenului microscopic din fecale.
De aceea este foarte important sa deparazitam animalele din jurul nostru cel putin din 3 in 3 luni, iar ingerarea alimentelor sa fie facuta numai dupa o igiena riguroasa in prealabil.

Microsporoza

Microsporoza este o micoza cutanata intalnita la caini si pisici, dar care evolueaza si la cabaline, iepure, capra, porc, ce se transmite la om si care solicita un tratamnet de lunga durata.
Boala afecteaza de regula cainii si pisicile de toate varstele si rasele, cu o frecventa mai mare la pisicile in varsta de la 1 la 3 ani si se caracterizeaza prin leziuni bine circumscrise la nivelul capului, frunte, ochilor (periorbital), urechi, ceafa, gat,torace, membre anterioare.
Diagnosticul de certitudine se pune pe baza examenului clinic coroborat cu examenul microscopic (raclat cutanat) si examenul cultural, iar ca si tratament atat la animalele afectate cat si al om se face cu antimicotice aplicate atat local cat si general.

Intoxicatii

Este o parazitoza intestinala intalnita la caini si pisici de toate varstele, produsa de Toxocara canis, la caine si de Toxocara cati si Toxascaris Leonina la pisica.
Copii aflati in apropierea cainilor care nu sunt deparazitati corect la timp, se pot infesta cu ouale acestor paraziti, situatie in care larvele produc copiilor si nu numai, ceea ce se numeste ”larva migrans visceralis”, cu localizare in ficat rinichi, pulmon, ochi, sistemul nervos central, unde formeaza granuloame, ce le pun in pericol viata.
De aceea, deparazitarile interne atat la caini, pisici cat si la puii acestora sunt obligatorii si extrem de riguros de efectuat, intrucat poate fi pusa in pericol atat viata animalutelor cat si viata noastra si a copiilor nostrii.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.