Consultatii la medicul veterinar

   Consultatia la medicul veterinar este cel mai bun mod de a detecta si preveni problemele de sanatate care se pot intalni la animale.
Fiecare consultatie cuprinde un examen clinic complet, inclusiv ritmul cardiac, rata respiraţiei, temperatura, evaluarea ochiilor,a urechilor, dinţii şi starea generala a organismului.
   Este important ca puii de animale sa fie consultati de doctorul veterinar mai des in primul an de viata pentru a li se asigura o dezvoltare optima. Animalele de companie (caini, pisici, rozatoare, reptile) mai mari de 1 an ar trebui sa fie consultate de veterinar cel putin o data pe an, iar animalele cu varsta peste 6-7ani de cel putin doua ori pe an.
   In timpul unei consultatii la medicul veterinar, fie ca este vorba despre caini si pisici, dihor, papagal sau broasca testoasa, doctorul va avea nevoie sa cunoasca istoricul medical al animalului dvs de companie. Fiti pregatiti sa raspundeti la intrebari legate de rasa, varsta animalului, despre hrana animalului, comportamentul si simptomele care v-au facut sa ajungeti in acel cabinet veterinar. Indiferent daca veniti pentru un vaccin pentru pisici sau catei, o deparazitare sau toaletare pentru prietenul dvs loial, este bine sa oferiti raspunsuri exacte si concise. O consultatie la veterinar inseamna un examen medical amanuntit care va avea ca rezultat un diagnostic corect si daca este cazul un tratament medicamentos.
   Aveti incredere in medicii veterinari ai cabinetului veterinar Nory Vet din Ramnicu Valcea! Ne gandim in primul rand la starea de sanatate a animalului, iar decizile nostre tin cont de posibilitatile si nevoile dvs.   Cand este cazul sa sunati sau sa mergeti la un medic veterinar? Atunci cand animalul dumnevostra de companie prezinta:
- o scadere in greutate intr-o perioada de timp scurta sau observati o lipsa a poftei de mancare pe mai multe zile.
- este apatic, apar schimbari in comportametul activ al animalului, este irascibil
- pe piele ati observat nodului, umflaturi sau iritatii
- observati ca-i cade rau blana (naparleste), pentru o perioada mai lunga de timp
- apare o respiratie urat mirositoare, gingii insangerate
- vedeti ca are nasul uscat sau ochii inlacrimati (umezi)
- observati ca are dureri in orice zona a corpului

   Puteti accesa pagina de contact a site-ului nostru pentru a face o programare online sau puteti suna la numerle de telefon: 0740.033.438 - dr Stefan Bichis, 0740.954.980 dr. Norica Bichis, in vederea vaccinarii, deparazitarii, cosmetizarii companionului dvs sau pentru a contacta un doctor veterinar in cazul unei urgente veterinare.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ali cabinetului nostru

Mai multe despre serviciile noastre medicale


Analizele de sange sunt foarte importante pentru a depista starea de sanatate a campionului dumnevoastra, putem spune chiar ca sunt o componenta obligatorie in stabilirea unui diagnostic corect si alegerea unui tratament specific si eficient. Este foarte important ca rezultatele analizelor sa fie interpretate de catre un medic veterinar, sa fie explicate proprietarului, intelegand astfel scopul si utilitatea lor.

Testele alergice atat la caine cat si la pisica sunt extreme de utile atunci cand, acestia sufera de o problema de piele, putand fi tradusa prin faptul ca animalutul dumneavoastra isi roade labutele, se scarpina pe tot corpul sau pe anumite portiuni ale corpului, le cade parul in exces, au frecvente infectii ale urechilor (otite), se modifica mirosul normal al pielii. Cabinetul veterinar NORY VET din Rimnicu Valcea este singurul din zona Olteniei unde se pot realiza aceste teste alergice prin recoltarea unei simple probe de sange, urmand ca ulterior proba sa fie prelucrata de unul dintre medicii nostrii specializati.

Cele mai comune analize medicale

Ecografia

Ecografia este o metoda de exploatare sigura si nedureroasa, ce se poate face atat la caini cat si la pisicute, permitand astfel vizualizarea diferitelor organe si tesuturi ale corpului: organele abdominale ( ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara), cordul, glanda mamara, testiculele, gestatia normala si gestatia patologica.
Echipa de medici Nory Vet recomanda ecografia in oricare din situatii: fie ecografie de rutina (atunci cand doriti ca animalutul dumneavoastra sa fie consultat si investigat fara ca starea lui de sanatate sa va ridice un semn de intrebare), fie ecografia de urgenta (atunci cand starea de sanatate a animalutului dumneavoastra este afectata).

Parametrii biochimici

Analizele biochimice se fac fie pentru a stabili starea de sanatate generala a animalului si atunci puteti alege efectuarea unui set de analize cu 12 parametrii (albumina, transaminaza, amilaza pancreatica, cholesterol, calciu, magneziu, creatinina, fosfor, glucoza, bilirubina totala, uree, proteine totale), fie inainte de interventiile chirurgicale , cand este recomandat un set de analize de minim 5 parametrii (glucoza, creatinina, TGO, TGP, uree). Noi, ca medici veterinari recomandam un set de analize pentru orice caine si pisicuta trecuta de varsta de 7 ani, cel putin o data pe an, dar si cei 5 parametrii obligatorii inainte de interventiile chirurgicale.

Examenul microscopic

Examenul microscopic inseamna prelevarea de probe de la nivelul pielii, parului animalului si efectuarea unui raclat cutanat in vederea identificarii diferitelor ciuperci si paraziti. De asemenea se pot efectua examene microscopice de sange pentru identificarea diferitilor paraziti cu localizare sangvina ca de exemplu: babesia, hemobartonella, dirofilaria, leptospira.

EKG si evaluarea tensiunii arteriale

Electrocardiograma si evaluarea tensiunii arteriale au devenit in ultimul timp analize aproape de rutina in cabinetul nostru, avand in vedere faptul ca tot mai multe animalute sufera de probleme cardiace. Sunt metode de diagnostic neinvazive, fara sa puna in pericol viata companionului dumneavoastra. Oricand puteti apela la cabinetul veterinar Nory Vet pentru a efectua aceste teste, putand trai apoi linistiti alaturi de prietenul dumneavoastra necuvantator.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.