Interventii chirurgicale


   La cabinetul veterinar Nory Vet veti gasi intotdeauna servicii veterinare de inalta calitate atat pentru animalele de companie cat si animalele de ferma. Personalul cabinetului veterinar are experienta necesara pentru a asigura animalului dumneavostra toate conditiile necesare unei interventii chirurgicale de success, fara complicatii ulterioare.
   Cu pregatirea medicala solida, experienta, dotarile (printre care si un aparat performant de electrochirurgie- bisturiu electric bipolar ) si spatiul potrivit, medicii veterinari Stefan Bichis si Norica Bichis efectueaza o gama larga de proceduri chirurgicale pentru a ajuta la mentirea sanatatii animalului dumneavoastra.

   Iata cateva dintre manoperele sau procedurile chirurgicale care se practica cu success in Cabinetul Veterinar Nory Vet din Ramnicu Valcea: castrari femele/masculi (ovariohisterectomie/orhidectomie), suturi plagi, drenare abcese, indepartare noduli, tumori (cu posibilitate de efectuare a examenului histopatologic in vederea precizarii malignitatii), indepartare corpuri straine gastrointestinale, interventii chirurgicale la nivelul globului ocular, cistotomie (eliminare de pietre din vezica urinara), chirurgie ortopedica (luxatii, remedierea fracturilor) si multe alte interventii menite sa salveze viata companionului dumneavoastra.

Clientii nostri fideli

Topul celor mai fideli clienti ai cabinetului nostru

Mai multe despre serviciile noastre chirurgicale   Tratamentul chirurgical este fie ultima speranta intr-o anumita patologie, cand tratamentul medicamentos sau conservator esueaza, fie prima optiune -urgenta majora- cand interventia chirurgicala este egala cu viata! Iata de ce cabinetul veterinar in care va duceti cu prietenul dumneavoastra necuvantator, trebuie sa fie dotat in primul rand cu personal calificat, medici veterinari care si-au format propria experienta, care se implica sufleteste in ceea ce fac si care reusesc sa salveze viata animalutelor dumneavoastra.

   Un alt punct forte al cabinetului veterinar Nory Vet este sala de operatii care este dotata ultramodern cu masa de operatii din inox hidraulica, lampa scialitica, pulsoximetru si monitor digital pentru electrocardiograma si frecventa cardiaca, instrumente performante pentru efectuarea oricarui tip de interventie chirurgicala. Sterilizarea instrumentarului se face prin aer cald cu ajutorul unei etuve performante, iar mediul din sala de operatii se realizeaza cu ajutorul lampilor cu ultraviolete.

   Toate aceste avantaje pe care le are cabinetul veterinar Nory Vet, fac din acesta locul perfect in care companionul dumneavoastra se va simti in siguranta!

Cele mai comune interventii chirurgicale

Ovariohisterectomia sau castrarea la catea

Ovariohisterectomia este o interventie chirurgicala ce se realizeaza de regula la cererea proprietarului sau se impune de urgenta (cand vorbim de complicatii dupa o fatare, piometru) si care presupune extirparea uterului si a ambelor ovare la female.
Primul pas in pregatirea preoperatorie este facut de catre proprietar adica acesta trebuie sa tina animalul la dieta (fara hrana) 12 ore, avand ca si scop reducerea riscului vomei in timpul interventiei. Postoperator se instituie tratament antiinfectios, antiinflamator si antialgic general, iar firele de sutura de la nivelul pielii se vor scoate dupa 7-9 zile. dieta dupa interventia chirurgicala (in primele 4-5 zile) este de preferat sa fie pe baza de hrana umeda, mai mult lichida cu scopul de a evita constipatia.

Orhidectomia sau castrarea la caine

Operatia de castrare la caine se face fie la solicitarea proprietarului cu scopul de a-i face pe masculi mai linistiti, mai calmi, mai atasati de casa si stapan, fie in scop terapeutic atunci cand exista afectiuni localizate la testicule: orhite, orhiepididimite, tumori sau rani accidentale aparute in urma unor batai cu alti caini iar unul sau ambele testicule sunt afectate sau infectate.
Primul pas in pregatirea preoperatorie este facut de catre proprietar adica acesta trebuie sa tina animalul la dieta (fara hrana) 12 ore, avand ca si scop reducerea riscului vomei in timpul interventiei. Postoperator se instituie tratament antiinfectios, antiinflamator si antialgic general, iar dieta dupa interventia chirurgicala (in primele 4-5 zile) este de preferat sa fie pe baza de hrana umeda, mai mult lichida cu scopul de a evita constipatia.

Interventii ortopedice

Cabinetul veterinar Nory Vet este locul in care puteti apela cu incredere atunci cand companionul dumneavoastra a suferit un accident, in urma caruia a rezultat o fractura sau o luxatie. Medicul veterinar Bichis Stefan este cel care va va indruma cel mai bine intr-o astfel de situatie si care va reusi sa readuca companionul dumneavoastra la o viata normala.
Iata cateva exemple de remedii chirurgicale ortopedice ce pot fi realizate in cabinetul veterinar Nory Vet din Ramnicu Valcea: fracturi de tibie, femur, humerus, radius, ulna,metacarpiene, metatarsiene, mandibula, bazin, luxatii situate la orice nivel, leziuni care pot fi remediate fie prin utilizarea bandajelor gipsate, fie prin utilizarea fixatorilor interni- brose, tije, serclaje, placi cu suruburi-, dar si a fixatorilor externi.

Ablatie tumori

Experienta clinica ne-a demonstrat ca pacientii suspecti sau diagnosticati cu afectiuni tumorale sunt in continua crestere, motiv pentru care aceste cazuri necesita o atentie speciala.
Sfatul nostru este ca, atunci cand observati formatiuni care incep sa creasca intr-un ritm mai mult sau mai putin rapid, sa apelati cu incredere la specialistii nostrii tocmai pentru a nu lasa ca formatiunea sa devina inabordabila.
Prin analizele din laboratorul propriu si prin colaborare cu laboratoare de specialitate (Synevo Vet Bucuresti), diagnosticul este precizat cat mai curand posibil, permitand astfel initierea unui tratament eficient sau interventie chirurgicala de urgenta.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.