Anestezie inhalatorie


   Fie că este vorba despre un animal agresiv sau de o situație în care, pentru efectuarea unui consult amănunțit, examen de laborator sau radiologic, este nevoie ca animalul să fie imobilizat, să se streseze cât mai puțin, este necesară folosirea unei anestezii sigure și care să permită trezirea rapidă după efectuarea manoperei.
   Din aceste considerente, noi am optat pentru înlocuirea totală a anesteziei clasice cu cea inhalatorie, cu intubație fie pe mască, fie pe sondă endo-traheală cu protoxid de azot și sevoflurane. Gama de anestezice folosită este mult mai mare și este în permanență adaptată vârstei și disfuncțiilor de care suferă animalul.

   Acest tip de anestezie poate fi folosit cu riscuri minime la pacienții vârstnici, cu probleme grave de sănătate.
Anestezia inhalatorie a fost relativ recent introdusă în medicina veterinară, pe parcursul ultimilor 10 ani. În prezent, în spitalele umane este folosită cu precădere la pacienții nou-născuți, sugari și vârstnici.
Se prezintă sub formă de gaz, de aici și ușurința în utilizare. Este administrată animalului fie pe mască facială, fie pe sondă endo-traheală. La animalele agresive de talie mică și medie, se poate administra într-o incintă de anestezie, fără a fi nevoie de manipularea propriu-zisă a animalului.

Față de anestezia clasică, are multiple avantaje, precum:
trezirea rapidă consecutiv opririi administrării;
este monitorizată pe parcursul intervenției chirurgicale, dacă apar probleme, se poate realiza imediat ventilație mecanică pentru corectarea tuturor problemelor;
efecte secundare minime;
eliminarea se realizează în cea mai mare parte prin simpla respirație, o mică parte fiind metabolizată de ficat și rinichi, însă fără neajunsurile tipurilor de anestezie clasice;
narcoza este totală, animalul este complet anesteziat și nu va percepe nicio durere pricinuita de intervenția chirurgicală;
animalul poate fi anesteziat ori de câte ori este nevoie, fără urmări neplăcute.

Anestezicele de nouă generație, de tip enfluran, desfluran, sevofluran, prezintă și un alt avantaj: acela că, la anestezii repetate, organismul animalului nu va sintetiza anticorpi pentru anestezicul folosit, și astfel, anesteziile ulterioare se vor realiza în cele mai bune condiții.

Mai multe despre serviciile noastre chirurgicale   Tratamentul chirurgical este fie ultima speranta intr-o anumita patologie, cand tratamentul medicamentos sau conservator esueaza, fie prima optiune -urgenta majora- cand interventia chirurgicala este egala cu viata! Iata de ce clinica veterinara in care va duceti cu prietenul dumneavoastra necuvantator, trebuie sa fie dotat in primul rand cu personal calificat, medici veterinari care si-au format propria experienta, care se implica sufleteste in ceea ce fac si care reusesc sa salveze viata animalutelor dumneavoastra.

   Un alt punct forte al clinica veterinara Nory Vet este sala de operatii care este dotata ultramodern cu masa de operatii din inox hidraulica, lampa scialitica, pulsoximetru si monitor digital pentru electrocardiograma si frecventa cardiaca, instrumente performante pentru efectuarea oricarui tip de interventie chirurgicala. Sterilizarea instrumentarului se face prin aer cald cu ajutorul unei etuve performante, iar mediul din sala de operatii se realizeaza cu ajutorul lampilor cu ultraviolete.

   Toate aceste avantaje pe care le are clinica veterinara Nory Vet, fac din acesta locul perfect in care companionul dumneavoastra se va simti in siguranta!

Cele mai comune interventii chirurgicale

Ovariohisterectomia sau castrarea la catea

Ovariohisterectomia este o interventie chirurgicala ce se realizeaza de regula la cererea proprietarului sau se impune de urgenta (cand vorbim de complicatii dupa o fatare, piometru) si care presupune extirparea uterului si a ambelor ovare la female.
Primul pas in pregatirea preoperatorie este facut de catre proprietar adica acesta trebuie sa tina animalul la dieta (fara hrana) 12 ore, avand ca si scop reducerea riscului vomei in timpul interventiei. Postoperator se instituie tratament antiinfectios, antiinflamator si antialgic general, iar firele de sutura de la nivelul pielii se vor scoate dupa 7-9 zile. dieta dupa interventia chirurgicala (in primele 4-5 zile) este de preferat sa fie pe baza de hrana umeda, mai mult lichida cu scopul de a evita constipatia.

Orhidectomia sau castrarea la caine

Operatia de castrare la caine se face fie la solicitarea proprietarului cu scopul de a-i face pe masculi mai linistiti, mai calmi, mai atasati de casa si stapan, fie in scop terapeutic atunci cand exista afectiuni localizate la testicule: orhite, orhiepididimite, tumori sau rani accidentale aparute in urma unor batai cu alti caini iar unul sau ambele testicule sunt afectate sau infectate.
Primul pas in pregatirea preoperatorie este facut de catre proprietar adica acesta trebuie sa tina animalul la dieta (fara hrana) 12 ore, avand ca si scop reducerea riscului vomei in timpul interventiei. Postoperator se instituie tratament antiinfectios, antiinflamator si antialgic general, iar dieta dupa interventia chirurgicala (in primele 4-5 zile) este de preferat sa fie pe baza de hrana umeda, mai mult lichida cu scopul de a evita constipatia.

Interventii ortopedice

Clinica veterinaraNory Vet este locul in care puteti apela cu incredere atunci cand companionul dumneavoastra a suferit un accident, in urma caruia a rezultat o fractura sau o luxatie. Medicul veterinar Bichis Stefan este cel care va va indruma cel mai bine intr-o astfel de situatie si care va reusi sa readuca companionul dumneavoastra la o viata normala.
Iata cateva exemple de remedii chirurgicale ortopedice ce pot fi realizate in Clinica veterinara Nory Vet din Ramnicu Valcea: fracturi de tibie, femur, humerus, radius, ulna,metacarpiene, metatarsiene, mandibula, bazin, luxatii situate la orice nivel, leziuni care pot fi remediate fie prin utilizarea bandajelor gipsate, fie prin utilizarea fixatorilor interni- brose, tije, serclaje, placi cu suruburi-, dar si a fixatorilor externi.

Ablatie tumori

Experienta clinica ne-a demonstrat ca pacientii suspecti sau diagnosticati cu afectiuni tumorale sunt in continua crestere, motiv pentru care aceste cazuri necesita o atentie speciala.
Sfatul nostru este ca, atunci cand observati formatiuni care incep sa creasca intr-un ritm mai mult sau mai putin rapid, sa apelati cu incredere la specialistii nostrii tocmai pentru a nu lasa ca formatiunea sa devina inabordabila.
Prin analizele din laboratorul propriu si prin colaborare cu laboratoare de specialitate (Synevo Vet Bucuresti), diagnosticul este precizat cat mai curand posibil, permitand astfel initierea unui tratament eficient sau interventie chirurgicala de urgenta.

Clinica veterinara Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.