Analize medicale


   Analizorul biochimic de care dispune personalul medical de la Nory Vet, creeaza posibilitatea efectuarii unor teste de sange precum analize de biochimie sangvina, hemoleucograma, glicemie, analize hepatice, renale sau alte analize prescrise in urma consultatiei la veterinar. In laboratorul de la Nory Vet puteti efectua teste simple de sange, fie pentru a depista o eventuala problema medicala a animalutului dumneavoastra, fie ca urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale, moment in care se recomanda un set minim de analize preoperatorii, iar rezultatele acestor analize indica medicului daca animalul poate fi supus anesteziei si operatiei.

   Cu ajutorul ecografului din dotare medicul veterinar poate pune un diagnostic de gestatie, ori poate efectua o ecografie generala sau cardiaca dupa caz.

    Microscopul optic din dotarea cabinetului veterinar Nory Vet este utilizat pentru a examina probele de urina, de fecale, se executa frotiuri recoltate din ureche sau de pe pielea animalutului dumneavoastra. Prin frotiul executat se pot pune in evidenta paraziti adulti si ouale acestora, care in mod obisnuit nu se vad cu ochiul liber, acestia putand aparea la animalele afectate (caini, pisici, dihori, pasari exotice).

    Medicii din cabinetul veterinar NORY VET analizeaza toate informatiile obtinute inainte de a diagnostica o problema in starea de sanatate a animalului dumneavoastra. Cu rezultatele obtinute in urma analizelor medicale si dupa consultatia veterianara, medicul veterinar va prescrie un tratament potrivit problemelor patrupedului dumneavoastra.

       Experienta medicala, dotarile si aparatura precum si certitudinea unor servicii veterinare de inalta calitate fac din cabinetul veterinar Nory Vet Ramnicu Valcea locul potrivit pentru a trata problemele de sanatate ale oricaror animale de companie sau animale de ferma.Mai multe despre serviciile noastre medicale


   Analizele de sange sunt foarte importante pentru a depista starea de sanatate a campionului dumnevoastra, putem spune chiar ca sunt o componenta obligatorie in stabilirea unui diagnostic corect si alegerea unui tratament specific si eficient. Este foarte important ca rezultatele analizelor sa fie interpretate de catre un medic veterinar, sa fie explicate proprietarului, intelegand astfel scopul si utilitatea lor.

   Testele alergice atat la caine cat si la pisica sunt extreme de utile atunci cand, acestia sufera de o problema de piele, putand fi tradusa prin faptul ca animalutul dumneavoastra isi roade labutele, se scarpina pe tot corpul sau pe anumite portiuni ale corpului, le cade parul in exces, au frecvente infectii ale urechilor (otite), se modifica mirosul normal al pielii. Cabinetul veterinar NORY VET din Rimnicu Valcea este singurul din zona Olteniei unde se pot realiza aceste teste alergice prin recoltarea unei simple probe de sange, urmand ca ulterior proba sa fie prelucrata de unul dintre medicii nostrii specializati.

Cele mai comune analize medicale

Ecografia

Ecografia este o metoda de exploatare sigura si nedureroasa, ce se poate face atat la caini cat si la pisicute, permitand astfel vizualizarea diferitelor organe si tesuturi ale corpului: organele abdominale ( ficat, vezicula biliara, splina, pancreas, rinichi, vezica urinara), cordul, glanda mamara, testiculele, gestatia normala si gestatia patologica.

Echipa de medici Nory Vet recomanda ecografia in oricare din situatii: fie ecografie de rutina (atunci cand doriti ca animalutul dumneavoastra sa fie consultat si investigat fara ca starea lui de sanatate sa va ridice un semn de intrebare), fie ecografia de urgenta (atunci cand starea de sanatate a animalutului dumneavoastra este afectata).

Parametrii Biochimici

Analizele biochimice se fac fie pentru a stabili starea de sanatate generala a animalului si atunci puteti alege efectuarea unui set de analize cu 12 parametrii (albumina, transaminaza, amilaza pancreatica, cholesterol, calciu, magneziu, creatinina, fosfor, glucoza, bilirubina totala, uree, proteine totale), fie inainte de interventiile chirurgicale , cand este recomandat un set de analize de minim 5 parametrii (glucoza, creatinina, TGO, TGP, uree). Noi, ca medici veterinari recomandam un set de analize pentru orice caine si pisicuta trecuta de varsta de 7 ani, cel putin o data pe an, dar si cei 5 parametrii obligatorii inainte de interventiile chirurgicale.

Examen microscopic

Examenul microscopic inseamna prelevarea de probe de la nivelul pielii, parului animalului si efectuarea unui raclat cutanat in vederea identificarii diferitelor ciuperci si paraziti. De asemenea se pot efectua examene microscopice de sange pentru identificarea diferitilor paraziti cu localizare sangvina ca de exemplu: babesia, hemobartonella, dirofilaria, leptospira.

EKG si evaluarea tensiunii arteriale

Electrocardiograma si evaluarea tensiunii arteriale au devenit in ultimul timp analize aproape de rutina in cabinetul nostru, avand in vedere faptul ca tot mai multe animalute sufera de probleme cardiace. Sunt metode de diagnostic neinvazive, fara sa puna in pericol viata companionului dumneavoastra. Oricand puteti apela la cabinetul veterinar Nory Vet pentru a efectua aceste teste, putand trai apoi linistiti alaturi de prietenul dumneavoastra necuvantator.

Cabinetul veterinar Nory Vet
Programati-va prietenul necuvantator pentru o consultatie veterinara acum.